NOVI SIMBOL ZA POSLOVNI PROSTOR U BEOGRADU-SKYLINE AFI TOWER-DOSEGAO PUNU VISINU

Investitor: AFI EUROPE Srbija
Visina: 132m, 31 sprat
Površina: 40 000 m2
9 liftova
510 parking mesta
Gold LEED sertifikat

Skyline AFI Tower dosegao je punu visinu od 132 metra izvođenjem poslednjeg, 31. sprata.

U toku je faza postavljanja fasade koja je stigla do 24. sprata a useljenje prvih zakupaca je predviđeno u četvrtom kvartalu ove godine.

Ova moderna poslovna zgra dane samo da se izdvaja kao novi simbol poslovnog prostora u Beogradu već će uskoro postati i tačka poslovnih susreta vodećih internacionalnih i domaćih kompanija koje će ovde razvijati svoj biznis. Prvi ugovori su zaključeni i vlada veliko interesovanje.

U nedavnom istraživaju koje je sprovela agencija Ipsos pokazalo se da su jedni od najvažnijih parametara koji zaposleni očekuju od svojih poslodavaca lokacija, dodatni sadržaji, prirodna svetlost i blizina zelenih zona. Upravo je investitor ovog projekta, AFI EUROPE Srbija, vodio računa o svim ovim aspektima prilikom planiranja i izgradnje jednog od najmodernijih poslovnih ambijenata na tržištu Srbije. Rezultati istraživanja govore da je za čak 89 odsto zaposlenih blizina kafića, banaka, apoteka, restorana i prodavnica izuzetno važna. Blizina zelenih zona koje nude bogat sadržaj, uključujući sportske terene i uređene staze važna je za

83 odsto zaposlenih. Trećina ispitanika koji su u radnom odnosu izjavilo je da bi voleli da se objekti za wellness nalaze u blizini poslovne zgrade ili unutar nje a 44 odsto njih bi volelo da ima mogućnost korišćenja teretane u okviru poslovnog prostora. Upravo sve ove benefite uključujući i najveći zatvoreni privatni bazen u Beogradu će na jednom mestu ponuditi SKYLINE AFI Tower u okviru kompleksa Skyline Belgrade.

Osim fenomenalnog pogleda na različite delove naše prestonice koji će budući zakupci imati tokom svog radnog vremena, dodatnu vrednost svakako predstavlja i lokacija i odlična povezanost sa aerodromom, brojnim ambasadama i važnim institucijama a ono što je za ovu lokaciju u centru grada možda još važnije jeste da će korisnici imati na raspolaganju 510 parking mesta u podzemnoj garaži. Među brojnim benefitima svakako je i mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema zahtevima i potrebama budućih zakupaca.

Investitor ove kule, AFI Europe Serbia, ispunio je i neophodne uslove da bi se objekat kvalifikovao za LEED GOLD sertifikat, što znači da se prilikom gradnje poštuju principi održivosti – efikasna upotreba vode, smanjenje otpada i emisije ugljen-dioksida kao i upotreba materijala koji nisu štetni po životnu sredinu. Projekat uključuje i sisteme grejanja, hlađenja i ventilacije koji su u skladu sa zahtevima energetske efikasnosti. Osim toga, ova moderna poslovna kula u potpunosti će biti opremljena svim uređajima visoke tehnologije i sofisticiranom telekomunikacionom opremom.

Zahvaljujući uspešno postavljenim projektima u domenu poslovog prostora poput biznis parka Airport City Belgrade, ime AFI Europe Srbija potencijalnim kupcima i zakupcima pruža sigurnost u investitora i predstavlja sinonim za kvalitet, odgovornost i posvećenost.

Ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove jedinstvene poslovne kule je CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

Nakon dugog ekonomskog zatišja prouzrokovanog pandemijom, primetni su prvi znaci normalizacije. To se između ostalog ogleda i u odluci sve većeg broja kompanija da svoje zaposlene vrate u kancelarije nakon više od godinu dana rada od kuće. Istovremeno u Beogradu niču brojna gradilišta što optimistično najavljuje svojevrsnu renesansu ekonomskog tržišta. Među poslovnim projektima koji će postati epicentar biznis sveta prestonice, posebno se ističe Skyline AFI Tower. Ova poslovna kula nalaziće se u okviru sada već dobro poznatog stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Belgrade u Ulici kneza Miloša, i sigurno je jedan od budućih simbola grada.

Adir El Al, CEO AFI Europe Serbia istakao je da je želja investitora od početka bila da stvore nešto sasvim novo i drugačije na tržištu nekretnina u Beogradu, da postave nove standarde i naprave iskorak upravo izgradnjom ovakve zgrade u kojoj će poslovni ljudi zaista želeti da rade.
Gledajući ovu modernu poslovnu kulu jasno je već sada da niče u ikonično delo arhitekture.
Sa 31 spratom i ukupnom visinom od 132 metra, prostiraće se na više od 40.000 m2.

Predviđeno je da ima čak 9 brzih liftova, što će umnogome olakšati neometano kretanje zaposlenih i posetilaca Skyline AFI Tower-a. Ono što je za ovu lokaciju u centru grada možda još važnije, osim činjenice da je odlično povezana sa aerodromom, brojnim ambasadama i važnim institucijama, jeste da će korisnici imati na raspolaganju skoro 510 parking mesta u podzemnoj garaži što je, kada je parking u pitanju, prava privilegija. Među brojnim benefitima svakako je i mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema zahtevima i potrebama budućih zakupaca.

Sve više se govori i insistira na izgradnji „zelenih“ zgrada koje imaju LEED sertifikat, a razlog je jednostavan – veća produktivnost, komfor, sreća i zdravlje zakupaca. Upravo je investitor ove kule, AFI Europe Serbia, ispunio sve neophodne uslove da bi se objekat kvalifikovao za LEED GOLD sertifikat, što znači da se prilikom gradnje poštuju principi održivosti – efikasna upotreba vode, smanjenje otpada i emisije ugljen-dioksida kao i upotreba materijala koji nisu štetni po životnu sredinu. Projekat uključuje i sisteme grejanja, hlađenja i ventilacije koji su u skladu sa zahtevima energetske efikasnosti. Osim toga, ova moderna poslovna kula u potpunosti će biti opremljena svim uređajima visoke tehnologije i sofisticiranom telekomunikacionom opremom. Na raspolaganju su i prateći sadržaji koji se nalaze u okviru Skyline kompleksa, poput supermarketa, restorana i kafića, ali i zone za sport i rekreaciju.

Investitor ovog projekta kompanija AFI Europe Serbia, visoko je pozicionirana na našem tržištu nekretnina zahvaljujući izuzetno uspešnim projektima u domenu poslovnog prostora, pre svega biznis parkom Airport City Belgrade. Ime AFI Europe potencijalnim kupcima i zakupcima pruža sigurnost u investitora, koji je već godinama prisutan na našem tržištu i predstavlja sinonim za kvalitet, odgovornost i posvećenost.

Ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove jedinstvene poslovne kule je CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

Ul. Kneza Miloša 90a, 11000 Beograd

+381 62 30 30 20

+381 11 22 58 777

office@skylineafitower.rs

INVESTITOR

EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK ZA IZDAVANJE